Inov-8 Terra Ultra G 270 M (S) black

Pánské trailové boty

Pánská trailová univerzálka

Inov-8 Terra Ultra G 270 je revoluční krosovka, která zaujme svou univerzálností, pohodlností, energií a citem pro terén.

Je neocenitelným společníkem pro Vaše (nejen) ultrailová dobrodružství. Univerzální podešev si poradí s jakýmkoliv terénem, nulový drop dáva botě maximální ovladatelnost a citlivost, zatímco komfortní tlumení Vás podrží i po několika hodinách běhu. Svršek je napnutý na nejširším kopytě standard (5/5) a poskytuje dostatek prostoru pro příčnou klenbu a prsty.

Vylepšené tlumení

Nejdůležitější změna oproti předchozí verzi se týká tlumící vrstvy. Mohutnost tlumení je oproti předchozí generaci Terra Ultra dvojnásobná a zásadního vylepšení se dočkal i samotný tlumící materiál. Základ boty tvoří zbrusu nová pěna Powerflow Max s bezkonkurenční měkkostí a špičkovou energetickou návratností.

Celkový komfort výrazně ovlivňuje i nová vkládací 6mm stélka Boomerang opět vyrobena z vysoce energetické TPU pěny. Měkkost a komfort dosažený u Terra Ultra G 270 je neporovnatelný s jakýmikoliv botami Inov-8 z tzv. “staré éry”. Na úkor komfortu však nebyla obětována přirozenost a skvělý cit pro terén, které jsou pro tuto značku typické.

Celková míra tlumení vč. stélky je 18 milimetrů. Tato hodnota je dostatečně vysoká, abyste mohli v pohodlí běžet dlouhé vzdálenosti a zároveň dostatečně nízká, aby celá bota zůstala maximálně flexibilní a skvěle četla terén.

Nulový drop? Žádný problém!

Vysokou propriocepci podporuje i nulový drop, kterého se ale díky celkové měkkosti tlumení nemusí bát ani začínající a hobby běžci.

Nulový drop zůstává i nadále specifickým prvkem tohoto modelu. Vzhledem k přepracovanému tlumení je ale nová Terra Ultra G 270 přístupnější i méně zkušeným běžcům, kteří nemají ideální techniku běhu přes přední část chodidla. Díky mohutnější mezipodešvi se výrazně zvedla i ochrana chodidla před naražením při běhu v kamenitém trailu.

Váha až na prvním místě

I přes dvojnásobné tlumení přibrala Terra Ultra G 270 pouhých 10 gramů. To má kromě úspory energie pozitivní vliv i na vysokou dynamiku a pružnost, která je ve srovnání s původními Terra Ultra G 260 mnohem vyšší. Tyto vlastnosti využijete především při tempovém běhu a závodech po kombinovaném povrchu. Pružné TPU tlumení se postará o to, že v téhle botě nebudete chtít běžet pomalu.

Spolehlivý záběr a univerzálnost

Lehkého přepracování se dočkala i podešev. Změny jsou na první pohled nepatrné, ale výsledný efekt vám vyrazí dech. Nový vzorek má radikálně spolehlivější záběr i v techničtějším trailu a na měkkém podkladu. Velký důraz je i nadále kladen na univerzálnost celé boty, takže grip není tak ostrý, aby vás limitoval při běhu po silnici a zpevněných cestách. Samozřejmostí je použití grafénu pro bezkonkurenční poměr mezi přilnavostí a odolností.

Široký střih a odolný materiál

Svršek zůstává napnutý na nejširším kopytě značky Inov-8 (hodnota 5, standard fit), ale nově je vyroben z propracovanějších materiálů s velmi vysokou odolností. Testování životnosti probíhalo u prototypů několik dlouhých měsíců a ani při intenzivním použití v kamenitém prostředí nebyl zjištěn sebemenší problém.

Zapomeňte na kevlar, který je sice prakticky nezničitelný, ale ne každému vyhovuje díky své pevnosti a tvrdosti. Terra Ultra G 270 využívá kombinaci strukturované tkaniny kryté odolným pogumováním a svršek díky tomu sedí na noze jako ulitý.

Klíčové informace

  • Určení: pánská trailová boty Inov-8
  • Sezóna: podzim/zima 2021
  • Terén: univerzální
  • Aktivita: trailový, horský, parkový běh
  • Drop : 0 mm
  • Výška tlumení ve špičce: 12 mm
  • Výška tlumení pod patou: 12 mm
  • Hmotnost: 270 g
  • Výška vzorku: 4 mm
  • Vkládací stélka: 6 mm
  • Šířka: standard (5/5)
  • Podešev: Terra Ultra, Graphene G-Grip

Videorecenze

Získejte exkluzivní slevy a novinky na váš e-mail od expertů na kopce