Inov-8 Trail Talon 235 W (S) teal/navy/yellow

Dámské trailové boty

Dámské běžecké boty trailové

Trail Talon 235 lze označit jako špičkový univerzál mezi krosovými botami z aktuální kolekce Inov-8.

Lehký, prodyšný a bezešvý koncept TRAILTALON nahradil v minulosti vele úspěšný koncept RACE ULTRA. Tento obojživelník si hravě poradí s nástrahami trailu stejně dobře, jako s delšími úseky po asfaltu.

O univerzálnosti lze mluvit zejména skrze propracování podešve s mělkým vzorkem kombinující tři různě tvrdé směsi pryže pro optimální kombinaci přilnavosti a odolnosti. Model TRAIL TALON 235 je specifický svým skvělým citem pro terén při zachování až překvapivě pohodlného tlumení.

Mezipodešev powerflow+ s dropem 4 mm, nabízí neskutečnou flexibilitu a vnímavost. Tady jednoznačně poznáte DNA inovejtu. Mezi podešví a mezipodešví je ještě vložena polymerová výztuha DFB, která kopíruje tvar plantární fascie a ovlivňuje torzní stabilitu této boty. Parametry mezipodešve jsou 11/7 (pata špička).

Podešev je vyrobena ze tří různých kompozitů pryže, v patní části je nejtvrdší, obvodová část má střední tvrdost a vnitřní část pak nabídne měkčí směs pro dobrý kontakt na tření. Celkem 46 různě tvarovaných a na ploše rozmístěných špuntů má výšku 4 mm a „drápky“ obvodových špuntů podešve navyšují kontaktní vlastnosti na uježděném sněhu nebo lehce blátivém prostředí.

Na nohách působí 235 jako neuvěřitelně pohodlná bačkůrka, ale jakmile vyrazíte do trailu, tak i díky nově přepracovanému svršku zjistíte, že na tuhle botu se můžete stoprocentně spolehnout z hlediska ochrany chodidla i stability.

Na rozdíl od svého robustnějšího sourozence – modelu TRAIL TALON 290 - jsou 235 ideální botou pro zkušenější běžce s technikou došlapu přes střed chodidla a pro všechny, kdo preferují sníženou vrstvu tlumení s dobrou propriocepcí a skvělým citem pro terén. Tomu odpovídá kromě nižší vrstvy tlumení i drop 4 mm.

Kombinací různého střihu svršku a použitím různě pevných, odolných a pružných materiálů se mohou jednotlivé modely lišit ve výsledném fitu, i když jsou vyrobeny na stejném kopytě. A právě proto nově upřesňujeme šířku všech modelů také číselným parametrem 1-5 (1=nejužší, 5=nejširší). Tento model zařazujeme do skupiny S4.

Nártová část svršku je potažena TPU filmem, na které je vyvedeno šněrování. V patní části svršku je externí TPU opatek, na kterém jsou umístěny poutka pro vložení háčků kotníkových návleků ALL TAERRAIN GAITER.

Zásadní novinkou pro rok 2020 je fakt, že nyní je TRAIL TALON nově vyroben z mnohem pevnější a odolnější tkaniny a zvýšil se i počet TPU výztuh stabilizujících nárt. Díky těmto změnám sedí TRAIL TALON 235 na noze stejně dobře jako jeho předchůdce, ale svými vlastnostmi v trailu se přiblížil legendárním RACE ULTRA 270.

Jednoduše špičková sensitivní, nízká, flexibilní a vnímavá bota s univerzálním využitím.

Klíčové informace

  • Určení: Dámská běžecká obuv
  • Terén: „UNIVERZÁLKA“ => Univerzální terén – 50 % Trail, 50 % Silnice
  • Vhodné aktivity: Trailový běh, horský běh, parkový běh
  • Model: Trail Talon 235 Women
  • Kolekce: 2020

Parametry

  • Drop: 4 mm
  • Výška mezipodešve v patě: 11 mm
  • Výška mezipodešve ve špičce: 7 mm
  • Výška špuntů (hloubka vzorku): 4 mm
  • Výška vnitřní stélky: 6 mm
  • Šířka boty: široké kopyto, široký střih
  • Váha: 235 g (UK 8)

Koncept a použité technologie

  • POWERFLOW – Mezipodešev je složena ze dvou různě tvrdých (hustých) směsí, v patě (měkčí) nabízí o cca 10 % větší komfort tlumení, ve špičce (tvrdší) naopak o 15 % efektivnější odraz.
  • DFB – Tenký nylonový prstenec kopíruje pohyb plantární fascie, neomezuje nijak flexibilitu a za odrazovou hranou napomáhá k efektivnějšímu vedení odrazu. Primárním cílem této výztuhy není ochrana proti proražení podešve od ostrých kamenů, ale ochrana plantární fasie před přetížením (windlass effect).

Potřebujete poradit s výběrem?

Lenka <span>Váš expert na kopce</span>

Lenka Váš expert na kopce

+420 774 118 065 Po–pá: 8–15 hod.

info@runsport.cz Odpovídáme do 12 hodin

Naposledy jste si prohlíželi

Získejte exkluzivní slevy a novinky na váš e-mail od expertů na kopce