Runsport Team

Runsport Team před srubem Roberta Krupičky na Bukové hoře

Jak vznikl Runsport Team?

Vznik Runsport Teamu se datuje k začátku roku 2015, tedy nedlouho po spuštění eshopu Runsport.cz. Runsport Team založil původní majitel eshopu Robert Krupička společně s Romanem Chládkem, který v té době působil jako šéf týmu. Roman poté z týmu odešel, aby se mohl věnovat s vým projektům a Robert v týmu stále působí jako „čestný velitel“ a tvář týmu.

V současné době má Runsport Team více než 50 členů, kteří se zúčastňují jak závodů v Česku a na Slovensku, tak závodů po celém světě. U nás můžete Runsport Team potkat např. na Mizuno Trail Running Cupu, poháru Iscarex nebo na závodech typu Lysohorský ultratrail a Beskydská sedmička. Ze světových závodů to pak je známý Scenic Trail ve Švýcarsku, Transylvania 100 v Rumunsku, chorvatský 100 miles of Istria nebo legendární závody UTMB a L’Echappée Belle.

Nejznámější tváře Runsport Teamu jsou:

Robert Krupička

Mezi nejvýraznější postavy Runsport Teamu patří samozřejmě nestárnoucí Robert Krupička, který patří do světové skyrunningové špičky. Robert v roce 2011 dokázal získat titul mistra Evropy ve Skyrunningu. Za svou kariéru si doběhl pro mnoho umístění na stupních vítězů v závodech, jako jen Sierre - Zinal, Dolomitenmann, Grand Prix WMRA v běhu do vrchu, Jungfrau Marathon, Grossglockner Berglauf atd.

Robert Krupička při závodě Zegama - Aizkorri

Zdeněk Hruška

Dále zde je specialista na ultra Zdeněk Hruška, který dokázal zvítězit v závodech, jako je Beskydská sedmička nebo Pražská stovka, zaběhl 2. místo na Scenic Trailu a dvě 5. místa na 100 miles of Istria a L’Echappée Belle.

Zdeněk Hruška - vítězství na Beskydské sedmičce 2020

Petra Burešová, Marcela Mikulecká, Eva Pončová

Toto nerozlučné trio spolu cestuje nejen po závodech, ale také po běžeckých expedicích v Krkonoších, Tatrách a prostě všude tam, kde jsou krásné hory. Marcelka s Péťou dokázaly mimo jiné zvítězit na Beskydské sedmičce (Marcelka ve dvojicích, Péťa v jednotlivcích) a Evička válcuje stupně vítězů nejen v Mizuno Trail Running Cupu. Kde je tahle trojice, tam je zábava a pohoda. Prostě holky do nepohody :)

Eva Pončová, Marcela Mikulecká a Petra Burešová - holky runsporťačky

Marek Minář

Mára Minář alias „Párek“ je českým reprezentantem v orientačním běhu. Z ME a MS si v dorostenecké a juniorské kategorii dovezl několik medailů. V současné době bojuje o reprezentační místo v mužské kategorii a začal se věnovat také Skyrunningu. Na Lysohorském Ultratrailu si na trati Skyrace doběhl pro 2. místo. To samé umístění dokázal zopakovat i na Jesenickém půlmaratonu.

Marek Minář při závodě LHUT 2020

Tomáš Buryška

Tom v minulosti bojoval o medailové pozice na českých skyrunningových závodech. Mimo má zkušenosti z několika světových skyrunningových závodů, jako je např. Dolomites Skyrace nebo Zegama – Aizkorri. V roce 2015 si Tom zkusil ME ve Spartan Race Beast v Tatranské Lomnici, kde si v kategorii Elite doběhl pro bronzovou medaili. V současné době žije ve Švýcarsku a užívá si tamních hor.

Tomáš Buryška v cíli Jesenického maratonu

Eva Žáčková

Evička si v roce 2019 vyběhala 3. místo v české skyrunningové sérii a dokázala zvítězit na Mizuno Trail Running Cupu v Krkonoších. Mimo to si doběhla pro 2. místa na Černá hora skyrace, Run Czech Liberec a také na trase Skyrace na LHUT. K tomu má Evička bronzovou medaili z MS ve Skyrunningu do 23 let z kombinace SKY + VK.

Mimo závodění se Evička také věnuje Instagramu, kde vás pobaví svými sarkastickými příspěvky na téma běh, vaření a samozřejmě bezchybná čeština :)

Evička Žáčková v cíli Krkonošského půlmaratonu

Radek Hübl

Raďas patří tak trochu k inventáři Runsport Teamu :) Pravidelně bojuje o stupně vítězů na závodech typu Mizuno Trail Running Cup nebo pohár Iscarex. Když mu to sedne, tak dokáže výborně zaběhnout i skyrunningový závod nebo klidně hladkou desítku či půlmaraton.

Radek Hübl v cíli Krkonošského půlmaratonu ve Špindlerově Mlýně

Martin Jor a Zdeněk Šilar

Kamarádi a tréninkoví parťáci. Mates dokáže výborně zaběhnout cokoliv od hladké desítky až po horský maraton. Pokud mu to sedne, tak běží o bednu. V poslední době také koketuje s ultra vzdálenostmi. Zdenda je dost pracovně vytížený, a tak závodí jen vzácně. Ale pokud závodí, tak to stojí za to. V roce 2019 na Lysohorském ultratrailu po celý závod bojoval o stupně vítězů. Ke konci se pak propadl na konečnou sedmou pozici. Pokud se tedy Zdenda připraví, tak umí potrápit i hodně zkušené borce.

Zdenda Šilar a Mates Jor po doběhu Lysohorského ultra trailu.

Runsport Team není jen o super výsledcích

Náš Runsport Team ovšem není jen o závodnících se skvělými výsledky. Především je to skvělá parta lidí, které baví běh v horách a navzájem si prostě rozumí. A nezáleží na tom, jestli dají maraton pod tři nebo pod pět :) Už od roku 2015, tedy od vzniku týmu, pořádáme dvakrát ročně běžecké soustředění, kde se mimo jiné běhá, ale také trochu paří a vůbec je to vlastně akce, na kterou se vždy všichni těšíme.

Kontaktní formulář

*
*
Odesláním tohoto formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů

Souhlasím s GDPR

Zasláním formuláře souhlasíte s uchováváním osobních údajů v souladu s ustanovením § 5, odst. 2 zákona č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Souhlasíte s tím, aby Vaše osobní údaje, které tímto poskytujete společnosti Runsport.cz , byly zpracovány a vedeny v elektronické databázi, pouze pro účely výběrových řízení a maximálně po dobu 1 roku. Souhlas může být kdykoliv písemně nebo elektronicky odvolán.

Doprava zdarma při
nákupu nad 1 000 Kč

Pohybujeme se v horách,
naše produkty známe
a dokážeme vám poradit

Zaregistruj se a získej
exkluzivní slevu 5%

Získejte exkluzivní slevy a novinky na váš e-mail od expertů na kopce